Vill ha

Vill ha mer och mer

I Sverige är vi inte blyga med att uttrycka vad vi vill ha mer av och önskar oss. Ett rött hus med strandtomt och ett hett sexliv är år några av sakerna.

Det är alltid något som saknas i livet och nästan alla människor blir triggade av att få det man önskar, man vill alltid ha mer. De vanligaste situationerna som gör att man vill ha ännu mer handlar om pengar och materiella ting. Orsaken till beteendet är sannolikt den mänskliga driften som lett oss framåt i historien. Att aldrig känna sig helt nöjd har gjort att människan utvecklats till nuvarande stadie, på gott och ont. Frågan är vad som skulle driva oss framåt överlag om alla bara skulle vara nöjda med allt.

Drömbostaden

Hemnet har kommit fram till att svenskar i snitt vill bo på 120 kvadratmeter, ha 4 rum och kök som i pris får ligga på 2,8 miljoner kronor. Väggarna ska vara vita, golvet ska vara av trä och köket i bostaden ska vara stort. Inredningen ska vara personlig och av exklusiv design. Det ska gärna vara en faluröd villa med nära till vatten och natur.

-Alla verkar ha en åsikt om resultatet. En del älskar det, andra gillar det mindre. Men vi tror att sådan här analys har framtiden för sig. En stor grupp människor tillsammans vet bäst vad marknaden vill ha. Säger Hemnets pressansvarig till Dagens Nyheter.

Både ha kakan och äta den

Andra saker vi drömmer om är att trivas på jobbet och helst ha roller som VD, pilot eller advokat samtidigt som vi inte orkar plugga länge och vill ha mer fritid. Vi vill ha mycket materiellt men samtidigt inte samla på oss för mycket saker. Vi vill ha en partner, ett hetare sexliv, en hemlig älskare eller älskarinna, ha många vänner och att de ska vara imponerade eller avundsjuka på oss. Vi vill ha komplimanger, bli smalare, sundare och ha ett yngre utseende. Vi vill resa och samtidigt spendera mycket tid i Sverige, ha ett lugnt liv och samtidigt vara på mycket fester.