Inredningstrender

Inred ett personligt hem

En av årets stora trender inom inredning är det personliga hemmet. Och nog är vi många som vill att vår inredning ska spegla vilka vi är. Men hur undviker man att det blir gyttrigt och plottrigt, samtidigt som man visar vem man är?

De flesta vill nog ha ett personligt hem, men det är inte alla som har det. Det går många trender i inredning, och dessutom har många av oss en tendens att fylla våra hem med möbler och annat från ett visst möbelvaruhus som grundades av en smålänning som nyligen gick bort. Det finns faktiskt alternativ, även om möbelvaruhuset har många praktiska möbler.

Studioatelier.se är en webbshop där du kan hitta många prylar som kan tjänstgöra som detaljer om du vill skapa en personlig stil i hemmet. De fungerar bra som ett komplement till möbler från de stora möbelbutikerna.

Röster om personlig inredning

Minimalistiskt sovrumJust att satsa på detaljer är också något som Elle Decoration tipsar om. Fördelen med detta är att du kan byta ut ljusstakar, textilier och annat om du tröttnar på dem. Det är svårare med möbler, åtminstone om du har liten budget. Möbler som sticker ut på olika sätt är lättare att tröttna på.

En som tänker tvärt om är Ida Magntorn, som skrivit flera böcker om inredning. Hon blandar möbler från olika perioder, men säger att hon samtidigt eftersträvar en harmoni.

– Förr var jag mer fokuserad på sakerna i sig, men nu har jag börjat intressera mig alltmer för hur man får ett harmoniskt hem av alla prylar som man plockar på sig. Vad det är som gör att man gillar miljöer trots att de kanske sinsemellan är väldigt olika, säger Ida Magntorn som är aktuell med ”Home stories – personlig inredning och inspirerande idéer”.

Om du behöver mer inspiration rekommenderar jag den här artikeln från Västerbottens-kuriren.