Inredningstrender

Så ska du inreda vardagsrummet 2021

I år ska du inreda ditt hem efter din personlighet. Återbruka och ta inspiration från naturen är något som går i trendriktningen detta år. Börja med hemmets hjärta, vardagsrummet.

Det är trendigt att vara otrendig i år och det har sin grund i pandemin men också i klimatkrisen. Det har fått människor att bli mer omsorgsfulla när det inreder. Om en produkt köps ny är det ofta väl genomtänkt och det finns även en tanke kring produktens andrahandsvärde. Det är i år du ska inreda efter din egen magkänsla. Vill du göra en stor förändring i vardagsrummet är möbler som fåtöljer, soffbord och soffor något som du ska satsa på annars på olika detaljer som sticker ut.

Personliga och unika hem

träDu kan alltså inreda lite hur du vill detta år utan att vara otrendig. Men vill du har några trendtips är bland annat dovare färger från naturen, trä, skandinavisk minimalism och 70-tal är några av trenderna detta år. Ett tips för inredningen i vardagsrummet är att satsa på detaljer och någon möbel som sticker ut och som får spela huvudrollen. 70-tals soffor och fåtöljer med sina runda former är något att inspireras av. Ta också in växter i ditt vardagsrum av det större slaget som palmer.

”Nu söker vi i stället de stora, wow-markörerna som verkligen syns.”
(Aftonbladet 1 Januari 2021)

Detaljer till vardagsrummet

Andra detaljer som fungerar bra i vardagsrummet 2021 är doftljus i fina förpackningar men du kan även använda ljusstakar och lyktor. Att tända några ljus på kvällen ger en mysig atmosfär. Vill du ha en snabb förändring satsa på att byta ut dina textilier. I år går trenden mot manchestertyg som fungerar utmärkt både på lampskärmen eller på kuddarna i soffan.