Hemmet

Därför ska du ha en bra säng

Att ha en bra säng av hög kvalité är det bästa du kan göra för dig själv och din sömn. Tänk på att ta god tid på dig när du ska välja ut en ny säng. Den ska ge ett bra stöd och en bra känsla.

Att köpa en riktigt bra säng av god kvalité är den bästa investeringen du kan göra för din sömn. Det finns många sängar av hög kvalitet som du kan köpa. Sedan ska du såklart välja en fin säng som passar bra ihop med inredningen i sovrummet. Sängen är sovrummets mittpunkt, och därför är det viktigt att den passar bra in. Det finns många sängar där utseendet kan anpassas något. Du kan anpassa sängben, sänggavlar, sängkläder och bäddmadrass för att sängen ska passa in i inredningen och vara tilltalande.

Ha inte bråttom när du ska köpa ny säng

Det finns flera olika sängar som du kan välja mellan. Det finns kontinentalsängar som ger extra sömnkomfort, ramsängar som ger bra sovkomfort till ett rimligt pris och ställbara sängar som gör att du kan anpassa sängen efter dagsformen. Det första du ska bestämma innan du börjar leta efter en ny säng är om det ska vara en dubbel- eller enkelsäng och om du har några andra specifika önskemål. Du kanske vill ha den i ett speciellt mått eller färg. Fundera över vilka krav du vill att sängen ska uppfylla. Att köpa en säng är ett stort beslut och därför ska du verkligen lägga ner tid och energi på att hitta rätt säng. Tänk på att när du ska testa olika sängar tar det ungefär 7-8 minuter innan kroppen slappnar av. Ha inte bråttom när du ska prova sängar.

Sängen ska ge bra stöd och känsla

En säng ska ge bra stöd och alla kroppar är olika. Det är väldigt individuellt vilken säng som ger det bästa stödet. Om sängen ger rätt stöd kommer din kropp att avlastas och du kan ligga helt avslappnat. Att sängen ger en bra känsla är lika viktigt som stödet. Sängen ska kännas bra i olika sovpositioner.