Hemmet

Hemstädning underlättar din vardag

Att ha ett rent och fräscht hem är en förutsättning för att du ska kunna trivas och för att du ska må bra både fysiskt och psykiskt. Om det är stökigt runtomkring dig kan du bland annat uppleva stress och till och med bli riktigt sjuk. Har du inte orken till att städa själv kan det vara till stor hjälp att anlita en städfirma som kommer hem till dig och städar regelbundet.

Barnen ska hämtas på dagis, det ska lagas middag, du ska hjälpa till med läxor och kanske få in ett träningspass nån gång. Det är ofta fullt upp i vardagen vilket gör att städning inte blir en prioritet. Det är väldigt vanligt att man upplever det som stressande och tråkigt att städa och därmed undviker det in i det längsta. Enligt GP  har detta med vår livsstil och vårt jobb att göra. Vi är mer stressade idag än vad vi varit innan vilket innebär att vi inte hinner ta hand om vårt hem och det blir en tråkig syssla som vi prioriterar bort.

Fördelar med städhjälp

rent städat badrumTycker du det är tråkigt att städa själv kan du till exempel anlita hemstädning från Servicelösningar. Det finns flera fördelar med att anlita någon som kommer hem till dig och städar.

  • En av de största fördelarna är ju ganska självklar, ditt hem kommer alltid att vara rent och fint. Detta innebär att du kommer att trivas mycket bättre i ditt hem.
  • När någon annan sköter din städning kommer du få tid över till annat. Du kan prioritera på ett annat sätt i din vardag och hinna med saker du inte hunnit med tidigare. Till exempel kan du få tid över till träning som i sin tur gör att du mår ännu bättre.
  • För personer med allergi är det extremt viktigt att det städas regelbundet hemma. Damm och kvalster påverkar andningen negativt vilket även kan leda till sjukdomar som förkylning. Genom att städa regelbundet, framförallt dammtorkning, blir det lättare att andas och du håller dig frisk.
  • Ett stökigt hem tar ditt fokus. Ligger det saker överallt kommer ditt fokus vara på att du måste städa istället för att koppla av och hitta ett lugn.

Rutavdrag ger fler möjlighet till hemstädning

man putsar fönsterFör några år sedan var det nästan bara företag som anlitade städbolag men idag är det nästan lika vanligt att privatpersoner får regelbunden hemstädning. Rutavdraget som står för rengöring, underhåll och tvätt innebär att du kan göra skatteavdrag för arbetskostnaderna vid tjänster som till exempel städning och flytthjälp. Detta innebär att även privatpersoner som inte är höginkomsttagare har möjlighet till att få hjälp med tjänster som är avdragsgiltiga. Nyligen höjdes dessutom taket för rutavdrag från 25 000 till 50 000 kronor. Städning och liknande rutavdragsarbeten var tidigare ofta svarta jobb men tack vara rutavdraget har jobben blivit vita då det har startats fler bolag som utför dessa tjänster. Dessutom skapas det fler arbetstillfällen vilket ger fler möjlighet till jobb. Då städtjänster har ökat drastiskt senaste åren har flera städbolag var tvungna att nyanställa.