Vill ha

Så vill svenskarna bo

Om svenskarna får välja hur de vill att deras framtida boenden ska vara är det skärgårdshus med sjöutsikt eller funkisvillor med stor trädgård som gäller. Svenskarna vill även ha smarta och miljövänliga hem som sparar på miljön och hjälper till att spara tid.

svensk-lägenhet

När det kommer till möbler och inredning har vi svenskar rätt starka åsikter och vi gillar att lägga mycket tid på detta. Vi hakar gärna på trenderna och många av oss har det allra senaste inom inredning eller väljer med omsorg klassiker som håller. Men det är inte bara inredningen som vi har åsikter om. Vi gillar också att fantisera om hur våra framtida hem ska se ut och här kan man läsa om vad svenskarna vill ha när det kommer till hemmet.

Detta vill svenskarna ha

Några saker man kan läsa i artikeln är exempelvis att vi gärna vill ha ett skärgårdshus med havsutsikt och vi kan även tänka oss att bo i en funkisvilla med stor trädgård och altan. Ytterligare något som svenskarna vill ha när det kommer till hemmet är en närhet till naturområden och öppet vatten. Dessutom vill vi ha nära till jobbet. Något som sticker ut lite från tidigare sådana här undersökningar är att många vill ha ett mer miljövänligt hem. Man vill exempelvis installera solceller och byta till lågenergilampor. Man vill också sätta in miljöklassade vitvaror.

Prylar som underlättar

Tittar man mer på vilka prylar som svenskarna vill ha i hemmet är det framförallt prylar som underlättar livspusslet och hjälper till att spara tid. Det kan exempelvis handla om ett automatiskt bevattningssystem för trädgården eller en robotdammsugare. Också om smarta vitvaror som underlättar för matlagning, tvätt och andra hushållssysslor.