Vill ha

Fler vill ha moderna antikviteter

Det absolut trendigaste man kan köpa i möbelväg just nu är skandinavisk design från 50- och 60-talet. Vi är inte längre intresserade av riktiga antikviteter utan satsar istället helt på det som kallas för moderna antikviteter.

möbler-mässa

I Svenska Dagbladet kan man läsa att modern skandinavisk design är hetare än någonsin. De som vill handla designmöbler sträcker sig inte längre tillbaka i tiden för att hitta föremålen, utan de flesta köpare letar efter sådant som fungerar i det moderna hemmet och som är stilsäkert och snyggt. Möbelhandlarna kallar dessa möbler för moderna antikviteter och de flesta av dem är föremål från 1950- och 60-talet. Det är inte bara typiska antikköpare som vill ha dessa möbler. Målgruppen är stor och både unga med supermoderna hem och äldre med klassiska hem vill ha dessa nya antikviteter.

Hitta möblerna online

Den som vill ha trendiga möbler behöver alltså inte längre leta bland 1700-talsantikviteter, utan kan snarare titta sig runt i sina föräldrars hem eller söka på köp- och säljsajter. Självklart finns ett stort utbud av den här typen av möbler online och många skulle nog säga att nätet är det bästa stället att hitta möblerna på. Köper man möbler på nätet gäller det att skapa sig en bild om företaget bakom sajten för att vara helt säker på att det man köper faktiskt är äkta vara. I Expressen kan man få fler smarta tips som är bra att tänka på.

Möbler i kontrast

Funderar man på vilken stil på 50- och 60-talsmöbler som är heta i år är det bland annat möbler som står i kontrast till övriga hemmet. Det är trendigt att blanda enstaka slitna delar med ett annars modernt möblemang.

”Här går det bra att blanda olika stilar, det är nästan ett statement att blanda i stället för att köra på bara en stil.” Läs mer.