Inredningstrender

Så gör du ditt sovrum trendigt & mysigt på samma gång

I dagens hektiska värld är det viktigt att skapa en plats i hemmet där du kan koppla av och känna dig helt avslappnad. Sovrummet är just den platsen. Genom att inreda det på ett sätt som är både trendigt och mysigt, kan du förvandla det till en oas där du kan återhämta dig från vardagens påfrestningar.

Sovrummet är ett av de viktigaste rummen i ditt hem, en plats där du ska kunna koppla av och känna dig lugn. Därför är det avgörande att skapa en harmonisk och trivsam atmosfär just i det här rummet. Det första viktiga valet att göra är vilken färg som ska vara den dominerande. Tänk på att mörka färger kan göra rummet mysigt och ombonat, medan ljusa färger kan göra det luftigt och fräscht. Du kan också blanda färger för att skapa kontraster och intressanta detaljer. Välj alltid en färgpalett som du trivs med och som ger dig en avslappnad känsla.

När det gäller möbler är det viktigt att tänka på funktionalitet och platsutnyttjande. En säng med förvaring under, som lådor eller hyllor, kan vara praktiskt för att hålla ordning i rummet men ett tips är att köpa en kontinentalsäng via Sängvaruhuset.se när du vill att god sömn ska vara sängens viktigaste funktion. Sängen är trots allt sovrummets hjärta, så låt alltid en säng med rätt fasthet och storlek för din kropp och ditt rum vara det viktigaste att överväga när du väljer vilken du ska satsa på. En rymlig och bekväm säng är nyckeln till god sömn! Bädda gärna med mysiga sängkläder som passar in på färgtemat du valt, det kommer göra rummet sammanhängande och skapa en stilren känsla.

Möbler och belysning i sovrummet

Nästa viktiga punkt att fundera kring är möbler och förvaringsmöjligheter. En stor garderob eller en klädställning kan hjälpa dig att organisera dina kläder och skor på ett snyggt sätt. Glöm inte att även komplettera med nattduksbord och hyllor för att ha plats för böcker, lampor och andra småprylar. Är rummet tillräckligt stort kan det dessutom vara smart att ha en byrå för kläder och saker du inte vill ska ligga framme. Därefter är det viktigt att komma ihåg att belysningen spelar en stor roll i sovrummet. En taklampa ger allmänbelysning, medan sänglampor eller bordslampor ger en mjukare och mer stämningsfull belysning. Varför inte använda ljusslingor eller LED-strips för att skapa en extra mysig atmosfär till exempel?

Detaljerna som ger sovrummet det lilla extra

När alla möbler är på plats är det dags att fokusera på detaljerna. Tänk på att inte överdriva genom att fylla rummet med onödiga saker som får rummet att se plottrigt ut. Satsa i stället på den här typen av detaljer när du inreder:

  • Punktbelysning – Ljussättningen i ett rum påverkar vår sinnesstämning, ett tips är därför att inreda med olika ljuskällor på utvalda platser i rummet och använd gärna dimbara lampor för att kunna justera ljusstyrkan efter humör.
  • Doft och ljud – Doftljus med lugnande dofter som lavendel eller kamomill kan hjälpa dig att slappna av. Lägg till ljudinslag som stilla musik eller ljudet av rinnande vatten för en avslappnande atmosfär.
  • Växter – Det finns massvis av plantor och växter som främjar god sömn och renar luften, en perfekt detalj som både ser bra ut och gör gott.

Comfortable double bed with soft mattress

När du äntligen fyllt rummet med allt från säng till förvaring och sömnfrämjande detaljer är det dags att få in din personlighet i inredningen. Var inte rädd för att sätta upp personliga foton, egengjord konst och utvalda textilier i för att verkligen inkludera en personlig touch i inredningen. Varför inte sätta upp en snygg kanske en antik spegel, handgjorda lampskärmar eller en fluffig matta som ger värme åt rummet?