Hemmet

Tips inför bostadsrenovering

När det är dags att renovera bostaden är det en del förberedelser som du behöver göra innan själva renoveringsarbetet kan påbörjas, i alla fall om du ska renovera invändigt. Du behöver täcka in möbler och annat bohag så att de inte utsätts för damm, färg, puts och andra material som används i samband med renoveringen. Om du har mycket möbler eller dyrbara möbler kanske det är bättre att flytta ut dessa möbler från huset till exempelvis en container på gården.

När du ska renovera bostaden kan det vara smart att ordna med extrautrymme där du kan placera dina verktyg, material och annat som inte bör förvaras ute i kyla eller regn. Har du även möbler inne i huset som kräver tillfällig förvaring kan du hyra en container där du kan ställa dina möbler. En container kan utrustas med elektricitet som gör att du kan använda dig av både lampa och värme i containern.

Att tänka på när du renoverar huset

När du själv ska renovera ditt hus är det viktigt att ditt renoveringsarbete inte förstör inredning eller ditt bohag i fastigheten. Du behöver vara noggrann med att täcka in sådant som inte ska renoveras som exempelvis kylskåp, möbler, lampor, trösklar och annat som annars lätt kan ta skada av damm och annat avfall från renoveringen. Ju bättre du täcker in desto mindre rengöring blir det dessutom, vilket gör att ett bra förarbete med täckningen kan spara betydande tid i samband med att du gör efterarbetet. Nedan följer några tips över hur du skyddar dina möbler och dig själv från såväl smuts som skador:

  • Du kan med fördel hyra en container så att du kan förvara möbler, mattor och tavlor så att de är skyddade från sol eller kyla och regn.
  • Skaffa bra arbetskläder som dels skyddar dig från smuts men dels också från att få skador. Riktiga arbetsskor är viktigt på en byggarbetsplats och likaså en hjälm, tjockare byxor och ett par handskar.
  • Hyr du maskiner så se även till att få med bra skyddsutrustning då du ska använda dessa som skyddsglasögon, öronproppar, hjälm med visir och kraftiga handskar.