Inredningstrender

Så inreder du ditt hem trendigt 2023

Ledorden för höstens inredningstrender är mjukhet och värme. För att få den där varma ombonade känslan ska du helst inreda med naturmaterial som trä, möbler med mjuka former och lampor av olika slag. Du kan även med fördel frossa i olika färger och olika textilier.

Det finns många parametrar i ett hem som gör inredningen tilltalande och snygg. Att kika på årets inredningstrender och plocka russinen ur kakan är ett sätt att alltid ha ett uppdaterat hem. Men för att få ett funktionellt hem är det även viktigt att tänka praktiskt som att sätta upp rätt sorts gardiner. Rum som är belägna i solläge bör ha bra mörkläggningsgardiner, speciellt om det är sovrummet. Du kan beställa nya mörkläggningsgardiner här om du inte har några.

Trendfärger 2023

Det bästa är att mörkläggningsgardiner är väldigt praktiska men också snygga. Det finns många olika modeller att välja mellan i olika färger. Det bästa med mörkläggningsgardiner är att de ser ut som helt vanliga gardiner. Om du vill ha ett trendigt hem är ett tips att välja mörkläggningsgardiner i årets trendfärger. I år är vita toner fortsatt modernt men även sockersöta pasteller och hybridfärger som exempelvis gulgrönt. Även rött och rogivande toner är på tapeten detta år. Kontrastfärger är också något som är inne. Välj några inredningsdetaljer i elektriskt blått eller lila för att få bäst effekt.

Inred med olika textilier

Under hösten 2023 är mycket textilier i fönsterna toppmodernt. Istället för sammet är det linne och bomull som dominerar. Ett tips är att välja breda gardinlängder för att få en böljande känsla i rummet. Andra textiler som du inreder med ska helst ha en tydlig struktur, taktila mönster eller ge en fluffig känsla. Lampor som tar för sig är något annat att satsa på. Tänk på att ha flera ljuskällor i ett rum. Ungefär 7–10 stycken i olika höjder är lämpligt att ha.

Cottagecore-stilen är stor

En annan trend som smugit sig in detta år är cottagecore. Det är en stil som hyllar den enkla tillvaron. Inredningstrenden präglas av en lantlig känsla och för att inreda enligt den stilen ska du satsa på ljuskällor, mycket textilier, gamla och nya inredningsdetaljer samt funktionella möbler. Eftersom minimalistisk design och naturmaterial är stort detta år kan du med fördel undvika inredning som går emot det.