Hemmet

Skapa ett miljövänligt hem

Miljön och klimatet är ständigt aktuella ämnen och numera finns det till och med något som heter klimatskam som man kan uppleva när man inte lever tillräckligt miljövänligt. För att vi ska kunna ha en hållbar värld är det viktigt att vi alla, även du, tar miljösmarta val i vårt vardagliga liv och inte minst i vårt hem. 

Det finns många saker du kan göra i ditt hem för att rädda klimatet. En riktigt stor energibov i ditt hem brukar vara uppvärmningen. Se över ditt uppvärmningssystem och du kan dessutom spara tusenlappar varje månad. Installera en värmepump från luftia.se som använder något så naturligt som luften som värmekälla.

Tänk miljövänligt med maten

grönsakerNumera finns det stora satsningar mot matsvinn från både mataffärer och restauranger eftersom vi svenskar slänger mer mat än någonsin som faktiskt fortfarande är ätbar. Detta innebär att vi behöver köpa mer ny mat vars framställning belastar miljön. Du kan även tänka på vilka livsmedel du äter. Väj till exempel fisk som är odlad på ett hållbart sätt, minska kött och ät mer grönt och dra ner på godis och läsk. Detta är även bra för hälsan.

Små enkla knep för att bli miljövänlig

Satsa på att handla second hand. Då hjälper ni till att förhindrar att det ska produceras nytt, dessutom slipper ni alla plastförpackningar och liknande som kommer med nya saker.

”En stor grej var att sluta konsumera så mycket. För varje grej man köper följer ju ett emballage, säger Karin Robinson.”

Tänk även på att tvätta fulla maskiner tvätt eftersom tvättmaskinen drar lika mycket energi varje gång den ska värma upp vattnet. Vårt sista tips blir att dra ut laddare och sladdar när de inte används!