Vill ha

Vill ha: hus på Gotland

Det är något speciellt med Gotland. Om vi hade pengarna skulle vi köpa ett hus där bums. I dagsläget får vi dock nöja oss med att drömma, och önska att vi en dag ska ha råd.Hus på norra Gotland

Gotland är en ö som har spelat en stor roll för utvecklingen i hela Östersjön, och som dessutom har varit självständig i perioder. Det dröjde innan ön blev en integrerad del av Sverige, och på vissa sätt märker man detta än idag. Svenskar har ju en förmåga att ta till sig sådant som inte är svenskt, samtidigt som vi är mycket stolta över vårt land. Gotland erbjuder både och, och dessutom har ön ett mycket behagligt klimat, för att ligga på våra breddgrader.

Det här gör också att det är ganska dyrt med hus på Gotland. Många väljer att köpa andelar i semesterboenden, men vill man ha ett eget hus får man räkna med att det kostar minst en miljon. Någon övre gräns finns egentligen inte.

Vill man ha riktigt grov porr på temat hus på Gotland rekommenderas den här artikeln från tidningen Gård & Torp, om ett par som bor i ett av Gotlands högsta kalkstenshus. Ja, ni hör ju själva.