Vill ha

Vill ha: bra AW-ställe i Sthlm

Solen skiner, sommarvärmen är på ingång och folket trängs på Stockholms uteserveringar, men är uteserveringarna verkligen så mysiga och inbjudande som de på avstånd ser ut att vara? Nej, sanningen är nämligen att Stockholms innerstad fullkomligt saknar bra AW-ställen och uteserveringar.

”Krogkommissionen applåderar ambitionen att driva restauranger där gemene man både känner sig välkommen och som man har råd att ofta återvända till. Vina är en sådan och kunde ha fått ett högre betyg än tre med ett bättre detaljarbete” läs mer här.

öl på uteservering litenCitatet ovan kommer från Dagens Nyheter som är i full färd med att recensera en av Stockholms få kvarlevande kvarterskrogar dit folket strömmar efter dagens arbetet för en lättare måltid och något gott att dricka. En plats där After Work får prio över helgefestande helt enkelt. Men är sanningen att det faktiskt finns få av dessa platser i Stockholm att besöka. I till exempel Svenska Dagbladet listar man sex stycken soliga uteserveringar i staden som enligt skribenten har allt man som gäst kan önska sig. Tyvärr är det något som skribenten till just denna artikel missar: att sätta parasoll för uteservering är långt ifrån allt som krävs för att man ska kunna tillfredsställa oss stockholmare när det kommer till hur vi ska gradera en krog som ett bra AW-ställe eller inte. För är det inte vad vi stockholmare är kända för? Att gå på After Work alla veckans dagar och dessutom vara otroligt selektiva när vi gör detta, ja så är det nog. Vad vi söker är nog mer än en snygg inredning, den ska vara utöver det vanliga och mer än så. Men sedan ska man heller inte sticka under stolen med att det är just de krogar med uteservering som lockar mest – och också dessa som får mer klirr i kassan precis som man skriver i Dagens Industri så om man vill locka till sig oss stockholmare och inte bara turister är detta alltså något att lägga extra krut på.