Vill ha

Många vill ha ett nytt badrum

Det finns en del saker som är viktigt att ha när man planerar för en renovering hemma. Detta är bland annat en tydlig plan, en budget men även bra verktyg, verktyg från Bahco hos Maskinspecialisten.com till exempel. Sedan är inspiration och kunskap två delar som gärna får gå hand i hand för att projektet ska bli så lyckat och så roligt som möjligt.

Badrum litetNågon som både är ensamstående och renoverar, alldeles på egen hand, är Malin som det står om i Expressen. Hon är inte bara mamma heller utan mamma till två små tvillingar och är bara 24 år gammal. Hon renoverar sitt radhus och för att ha råd med detta har hon sålt gamla prylar, storhandlar alltid i stället för småhandla då och då, samt letar alltid rabattkoder. Dessutom köper hon mycket begagnat och tänker smart kring prylar som bara ligger, de säljes så fort som möjligt. Gamla saker som möbler och skåpluckorna har hon målat om själv, i stället för att byta ut allt har hon alltså rustat upp med varsam hand.

Det dyra drömrummet

Det som nästan alltid blir en dyr renovering är när man gör om badrummet. Samtidigt är detta det rum som de allra flesta villaägare vill göra om. Men det gäller att veta vad man vill göra innan man börjar ta in offerter från hantverkare och leverantörer. Dessutom tar ofta en renovering av ett badrum längre tid än vad man kanske kan tro, det kan kräva mycket planering och förjobb innan arbetet kan komma igång. Det kan vara bra att sitta ner med en expert om man vill få det exakt så som man tänkt sig i huvudet, då slipper man även en slags projektledarroll dessutom. Sedan gäller det också att hitta en hantverkare som gör ett bra jobb, att välja en som någon av de etablerade badrumsbutikerna kan rekommendera är ett tips. Mer råd finns att hitta i Helsingborgs Dagblad.

Någon som lyckades renovera sitt gamla badrum med ratat material kan en läsa om i denna artikel i Dagens Nyheter. Personen i artikeln renoverade nämligen sitt badrum för lite drygt 600 kronor, med sådant som andra kanske hade ansett som skräp. Och fint blev det.