Hemmet

Många gör avdrag på flyttstädning

Många svenskar använder sig av RUT-avdraget när de köper hushållsnära tjänster och den tjänst som allra flest svenskar köper är flyttstädning. När man ska köpa en flyttstädning gäller det att hitta ett bra företag och gå igenom med dem vad man förväntar sig.

604697-spraying-bottle-with-rubber-glove

I Expressen kan man läsa att allt fler svenskar använder sig av RUT-avdraget när de beställer hushållsnära tjänster. Förra året var det över 570 000 svenskar som gjorde avdrag för dessa typer av tjänster. Och avdraget för tjänsterna uppgick till nästan 3 miljarder kronor. Detta innebar en ökning med 9 procent jämfört med året innan. Den allra största ökningen av avdrag för hushållsnära tjänster har skett i områdena utanför storstäderna och det har framförallt handlat om tjänster som till exempel flyttstädning.

Hitta bra städfirma

Just flyttstädning är en väldigt populär tjänst att beställa och den kan man alltså göra avdrag på. Varför så många beställer just den här tjänsten beror mycket på att en flyttstädning är ganska så svår att genomföra själv och den ska ofta göras under tiden man har massor av annat att stå i inför en flytt. Dessutom kräver många hyresvärdar och mäklarfirmor att man faktiskt anlitar någon som kan genomföra flyttstädningen för att städningen ska bli utförd på ett bra sätt. Att hitta en bra flyttfirma är inte speciellt svårt och man kan exempelvis börja med att googla bra flyttstädning i Stockholm, om man bor i Stockholm, för att se vilka aktörer som finns i området.

Gå genom städningen

För att säkerställa att flyttstädningen som man köper blir bra är det självklart viktigt att man kollar upp den firma som man anställer. I NT kan man också läsa att man, när man anlitat en firma, måste gå igenom noggrant med dem vad man förväntar sig att de ska göra. På så sätt undviker man att de missar delar av städningen som man faktiskt velat ha genomförda.