Hemmet

Ett rent hem är mångas dröm

Många vill verkligen ha ett rent hem, men kanske inte orkar eller hinner (eller för den delen vill) städa så mycket och så ofta som det krävs – för att hålla det så där rent och fint.

dammsugareAntingen kan man ta ett krafttag och verkligen sätta i kalendern eller almanackan att varje lördag klockan 9 till klockan 12 så städar jag hemmet. Men om man har barn krävs det städning oftare än så säkert, och då blir det till att få till det en gång till i veckan. Men om man då i stället väljer att anlita exempelvis Hemkärt med städning hemma, på de villkor som passar just en själv och sitt hem, så har man det rent hemma, utan att behöva göra något av det ovan nämnda själv. Fantastiskt egentligen.

Städar man själv kan det vara bra att använda miljövänliga rengöringsmedel, som de allra flesta städfirmor och lokalvårdare redan gör. Med till exempel ättika kan man få det riktigt rent och fint samt luktfritt, på alla de ställen man inte trodde möjligt. Dessutom är det bra för naturen, eller i alla fall inte skadligt. Ett universalmedel alltså. På Naturskyddsföreningen påminns vi om detta, hur vi ska städa utan giftiga kemikalier. Även på Kemikalieinspektionen finns massvis med råd kring kemiska produkter som är farliga för miljön.

Städa utan farliga kemikalier

Miljömärkta medel tär inte lika mycket på miljön som andra städprodukter. Du utsätter varken dig själv eller din familj för onödiga kemikalier och bidrar dessutom till ett miljösmartare utbud i butikerna. Kolla efter de snygga fågelsymbolerna Bra Miljöval eller Svanen – Naturskyddsföreningen

Expressen kan man dessutom få massor med tips på hur man städar med just ättika, till allt från golv, kalkavlagringar, lukt, tvättmaskiner, fönster, väggar och persienner, skärbrädan, kaffebryggaren, avloppet, micron och fläckar av olika slag.