Hemmet

Drömmen om hemmet som flyttar sig självt

När livssituationen förändras behöver man flytta. Även om en flytt för det mesta innebär en förbättring kräver den en stor arbetsinsats. I väntan på det självflyttande bohaget får vi sköta flytten själva, eller låta en flyttfirma göra jobbet.

Det kan finnas många anledningar till att man behöver flytta. Det kan handla om att familjen växer, eller om att den krymper i och med att barnen flyttar hemifrån. Det kan också handla om att man får ett jobb på en ny ort, eller att man tvingas gå ned i lön och därför inte har råd att bo lika stort som tidigare. För det mesta är flytten något positivt, men inte alltid. En sak som alltid är säker är att flytten innebär att en ny fas i livet inleds.

En sak vi längtar efter är ett självflyttande bohag. Vi skulle vilja ha en lösning som gör att man inte behöver packa ned hela hemmet i lådor, transportera lådorna till ett nytt ställe, packa upp sina ägodelar igen och ställas inför frågan vad man egentligen ska göra av alla saker. Att tänka ut var möbler och annat ska placeras i den nya bostaden brukar som bekant ta några dagar i anspråk.

Att flytta huset

På flera gruvorter, som Kiruna och Malmberget, flyttas hus för att kunna utvidga gruvorna. Hur det går till kan ni se i den här filmen. Men även om huset flyttas måste man tömma det först, och transportera prylarna i flyttlådor. Det är heller inte alla hus som kan flyttas på detta sätt. Det beror på hur de är konstruerade. Mer om hur flytten kommer att gå till finns att läsa här.

Även om vi önskar att hemmet kunde flytta sig självt får vi hålla till godo med vanliga flyttfirmor. En bra flyttfirma för Gästrikland hittar du på http://montrab.se/flyttfirma-i-gavle/. Just nu är det också en bra tidpunkt för att flytta, enligt experter.