Hemmet

Badrumsrenovering och trender

Vad syns för trender i badrum för år 2019? Bland annat klimatsmarta material, nedtonade färger och klassiskt svartvitt golv.  

Planerar du att renovera ditt badrum under året? En badrumsrenovering kan vara mer eller mindre omfattande och enklast är att anlita ett specialistföretag för att få den skicklighet och trygghet du behöver. Läs på kmliving.se om badrumsrenovering i Stockholm.

Badrumstrender i år

Vad syns då för trender när det kommer till inredning av badrum, ett av de rum där vi tillbringar mest tid – liksom kök och vardagsrum. I en artikel i Sköna Hem går det att läsa om populära färgsättningar, material och övrig inredning. Stilrent är något som kommer högt upp på listan, gärna med svart och vitt, grafisk konst och spännande detaljer som står ut. Fiskbensklinker på väggarna, gulddetaljer i form av spegel, lampett och handfat finns med även det. Varför inte satsa på en mattsvart takdusch? Eller en duschvägg med mattsvart stål och klart glas?

Mönster, romantik och art deco

Andra badrumsinredningstrender i år är att satsa på det romantiskt blommiga, med mönstrade tapeter och växter. Former som minner om en svunnen tid skapar en lyxig känsla, tänk ett franskt badrum från sekelskiftet (med moderna faciliteter och kommoder givetvis).

I Expressen går det även att få gott om inspiration vad gäller badrum och detta sköna rums inredning. Här talas det varmt om allt från dova färger i modern tappning, till industriella duschväggar och ombonade rum att slappna av i efter en lång dag. Kort sagt ska badrummet vara en plats för återhämtning och välmående, egentid och egenvård. Glöm heller inte att växter bidrar med både fräsch luft och till att höja stämningen i ett annars kalt badrum.

Fler tips från artikeln i Expressen är att naturnära kulörer, gardiner, tavlor och möbler som tål väta men ändå har en stilfull elegans.