Vill ha

Tips på bra doppresent

Det är inte alltid lätt att hitta en bra doppresent eller namngivarpresent. Ska man välja moderna saker, traditionella saker eller ska man fråga föräldrarna om vad som önskas? Vi reder ut frågorna här.

doppresentDet mest klassiska sättet att hitta en bra och passande present är genom att kolla runt på nätet och se vilket utbud som finns. Där får man snabbt idéer på vad som skulle passa personen som ska döpas. Köp Doppresent online för att även slippa ut i de fysiska butikerna. Det är lättare och spar mer tid att göra en beställning online, samtidigt som man kan jämföra priserna mycket lättare.

Några klassiska och populära doppresenter:

  • Halsband – silver eller guldhalsband med perlocker som hjärtan eller stjärnor. Om namnet eller första bokstaven på förnamnet går att få in är det ett extra plus.
  • Pengar och sparande. Detta är något som barnet kommer uppskatta i äldre dar när förståelsen för en personlig ekonomi blir tydlig.
  • På nätet går det att hitta många fina tavlor som specialtillverkats utefter vilket namn som ska vara fokus på tavlan. Tillsammans med namn, födelsedatum etc och många fina figurer blir tavlan personlig och exklusiv.
  • Rejäla leksaker – vad sägs om en gunghäst eller en lära sig gå-leksak?
  • En egenvirkad pläd. Tillverka en helt egen pläd och ge bort i doppresent. Detta är något som barnet kommer använda under hela sin uppväxt.

Det är egentligen upp till din egen fantasi hur väl personlig presenten kan bli. Välj att köpa något eller skapa något helt på egen hand. Glöm inte att sätta dina initialer någonstans på presenten, allt för att barnet ska minnas att den är från just dig hela uppväxten.

Kungliga doppresenter

Egna stigar på Öland, naturparker och områden döpta efter sig är det inte alla som får när man döper sig. Men kungafamiljens små barn får oftast något utöver det vanliga, där hela samhället vill vara med och visa uppskattning genom fina gåvor. I maj förra året döptes Prins Oscar och hans hertigdöme ville ge honom en lekpark i ett naturområde, skriver Aftonbladet.

När Prinsessan Estelle döptes fick hon en bokhylla med 200 svenska böcker av riksdagen och regeringen. Samlingen bestod av pekböcker, faktaböcker, bilderböcker, sagor och svenska klassiker. Prinsessan Leonore fick ett alldeles eget russ av region Gotland och Länsstyrelsen, skriven Sveriges Radio.